Kennissenkring

Met de groeten van Carla

Sociaal contactnetwerk en afspreekplatform voor actieve alleenstaanden/singles

* Blog van kennissenkring deelneemste Carla
* Lees over haar originele gedachten en belevenissenDe inhoud van dit blog is een persoonlijke inbreng/mening. En is intellectueel eigendom van Carla. Zij bezit de copyright van haar blog.MET DE GROETEN VAN CARLA

Introductie:
Gisteren (12 augustus 2018) stuitte ik op de site van Kennissenkring. Ik raakte meteen enthousiast en heb me vandaag ingeschreven. Ik ben nl. tè actief en belangstellend om na mijn pensioen op mijn lauweren te gaan rusten. Ik mis mijn werk en mijn collega's, de teamspirit, de stimulans èn de rem. Gelukkig onderhoud ik met enkele collega's een heel fijn contact, daarnaast heb ik mijn reeds bestaande sociale kring. Al heb ik schatten van (klein)kinderen: wij lopen bij elkaar de deur niet plat: vanwege de enorme afstanden en vanwege hun gezinsleven dat nu eenmaal anders is ingedeeld dan het mijne. Ook heb ik een dierbare kring vrienden, toch sluiten niet al hun interesses aan op de mijne Daarom leek het me een goed idee mijn voelhoorntjes uit te steken. En laat Kennissenkring zich daar nu prima voor lenen...!

Is mijn reden herkenbaar voor je ? Meld je ook aan en laat je verrassen!

Ik kreeg vandaag al een enthousiaste reactie terug van iemand die ik had gemaild. Over twee weken maken we kennis met elkaar en wie weet kunnen we samen (of met meerderen) wat activiteiten in de regio Deventer-Zutphen op gaan zetten."Lange dag om te plukken"

Blog 14 augustus:

Tja, het is alweer augustus, voor we het weten zijn de lange dagen voorbij. Alle reden dus om nu nog met een paar leuke mensen die lange dag te plukken. Heb jij al eens gedacht aan een namiddag-fietstocht, deze af te sluiten met een etentje ergens in the middle of nowhere. En als het dan zo gezellig uitpakt dat je niet meer het hele end naar huis terug kunt fietsen, dan trap je naar het dichtstbijzijnde station, alwaar je met fiets en al huiswaarts keert. Roezig van de heerlijke middag, wellicht wat spierpijn, maar in ieder geval vol van indrukken die je samen hebt opgedaan en al met plannen voor het volgende uitje.
Of een andere droom: 's morgens in alle stilte met een klein groepje de kano pakken in een fraai waterrijk natuurgebied. Boterhammetje en thermoskan mee, droge kleding, want je -weetmaarnooit- (heb enige omslagervaring...)
Het is ook nog een goed seizoen om samen te picknicken, daarbij een boek te bepreken of een maatschappelijk onderwerp. Dat kan al met zijn tweeën, maar met acht man (vrouw) is dat ook niet verkeerd. Daarbij de inhoud van je lunchtrommeltje ruilen op zijn Jiskefets....
Kortom: zoveel mensen, zoveel ideeën.
Volgende keer kan ik waarschijnlijk al verslag doen van enkele ontmoetingen. Tot dan! Je reactie is welkom.

Reageer op deze blog 14 aug

"Bijzondere verhalen van ogenschijnlijk gewone mensen"

blog 10 september

Net terug van een pittige fietsreis van vier dagen door Haspengouw, een natuurpark op de grens van Vlaanderen en Wallonië. En wat is het toch leuk om met een diversiteit aan mensen in een groep op te trekken. Onderweg lijkt het op speeddating in dubbele betekenis: in een sneltreinvaart van een met moeite beklommen (of zeg maar bedongen) heuvel afsjezen, soms met snelheden boven de 30 km, terwijl al nahijgend en uitpuffend met degene die je inhaalt wat uitwisselen en zodra je op vlak niveau rijdt het gesprekje even voortzetten. Tot je daarna weer een ander inhaalt, want ieder heeft zijn eigen tempo, en het refrein zich herhaalt.


motorvakantie motour schotland westkust

Ons groepje bestond uit elf mensen inclusief de leider, de jongste was 29, de oudste 72, maar... zij deden niet voor elkaar onder qua uithoudingsvermogen en tempo. Wat zijn er bijzondere verhalen gepasseerd van ogenschijnlijk gewone mensen. Wat hield iedereen rekening met elkaar en wat beurden we elkaar op als we dachten de top niet te kunnen halen. We gaven elkaar tips hoe en wanneer te schakelen, de bagage beter te verdelen, tijdig te drinken enz. enz.

Het is enorm stimulerend om in een sportieve setting mensen te leren kennen, reis- en levensverhalen te horen, elkaar op nieuwe frisse ideeën en gedachten te brengen en daar soms ook nog blijvende contacten aan over te houden.

Nu was deze reis niet ontstaan door contacten binnen Kennissenkring, maar ik kan me zo voorstellen dat ook hier dit soort initiatieven uit voort kunnen komen. Zie ook het blog van Roos: wandelend kun je zelfs nog meer met elkaar praten, of samen stil zijn en van de omgeving genieten. Maar ieder heeft zijn voorkeur, de een fietst wat makkelijker, de ander loopt beter. De een zoekt de bossen op, de ander de rivieren.

Na zo'n dag is het heerlijk terugkomen: even naar je eigen kamer, douchen, wat rusten of lezen en elkaar na een uurtje of wat weer opzoeken in de gemeenschappelijke ruimte of aan tafel. De avonden bleken bijzonder geschikt om met zijn allen een bijzonder onderwerp aan te snijden, een spel te doen of je terug te trekken op je kamer met een boek. Er is veel gelachen, niet gehuild (wat ook mogelijk geweest zou zijn), geplaagd en uitgedaagd.

Nu verbleven wij in een kasteel (wees niet jaloers: het was behoorlijk vergane glorie) en er werd voor ons gekookt. Je kunt natuurlijk ook met een groep een verblijf zien te vinden waar je met elkaar heerlijke maaltijden in elkaar flanst, dan zul je versteld staan van de culinaire talenten van jezelf en van de ander. Samen zo'n maaltijd delen is extra plezier, er is altijd wel iets van je smaak bij.

Mij is deze groepsreis prima bevallen, daarom mijn tip: kijk regelmatig bij de oproepen op het prikbord, er kan zomaar iets van je gading op staan. Of: bedenk zelf iets en plaats het!

Graag tot de volgende keer.

Je reactie is welkom.

Reageer op deze blog 10 sept.