Roos wandelblog

Kennissenkring

Roos wandelblog

Sociaal contactnetwerk en afspreekplatform voor actieve alleenstaanden/singles

* Blog van Roos over wandelen
* Met o.a. Mindful walking
* Wordt maandelijks vervolgd.Roos Wandelblog

Op deze bladzijde vind je de blog van Roos.

Roos is actief deelnemer aan het kennissenkring contact- en vrije-tijdsnetwerk en zal maandelijks op deze pagina verslag doen van haar wandel belevenissen

Je kunt reageren op de teksten van Roos via het netwerk of stuur ons een email. Wij zorgen dan dat Roos je opmerkingen en/of vragen over haar wandelblog ontvangt.

De inhoud van deze wandelblog is een persoonlijke inbreng/mening. En is intellectueel eigendom van Roos. Zij bezit de copyright van haar wandelblog.


Wel eens van mindful walking gehoord?

Ik tot voor kort niet. Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open niet-kritische blik. Tijdens mijn werk als postbezorger loop ik veel, maar echt mindful kan ik dat niet noemen, met een zware tas om m'n schouder. Mijn blik is tijdens het bezorgen op het stapeltje post op mijn arm gericht, en minder op mijn omgeving.

Door het volgen van yogalessen ben ik al bewust bezig met mijn lichaam, maar dat is in een ruimte waar geen ramen open kunnen. Nu het zulk mooi weer is, heb ik er steeds meer de behoefte aan om buiten te bewegen. Van een vriendin hoorde ik dat er een mindful walking training van vijf bijeenkomsten in mijn woonplaats gehouden werd. Er blijkt een landelijk netwerk van mindful walking-, en -running-trainingen te bestaan. (www.mindful run.nl). De lessen worden op zondagochtend van 9.30 tot 11.00 uur gegeven in een bos in mijn woonplaats. Dat leek mij als single een goed moment om iets sportiefs met andere mensen te gaan doen.

Vanmorgen meldde ik mij om 9 uur bij mijn vriendin, die mee ging om uit te proberen of het iets voor haar was. Ze heeft op het moment nogal veel stress en voelt zich lichamelijk ook niet optimaal. Op de parkeerplaats deden we eerst een voorstelrondje. Onze instructrice vertelde dat zij in aanraking was gekomen met mindful walking door haar burn out. Dit was bij haar ontstaan doordat er op haar werk een reorganisatie gaande was, en haar werk niet meer uitdagend genoeg was. Door het mindful wandelen, was ze vrij snel weer opgeknapt. Er was nog iemand met een kantoorbaan, een docente, en ik als postbezorger.

Tijdens het wandelen door het bos deden we een aantal oefeningen. Zo telden we het aantal ademhalingen per minuut bij onszelf. Voor mij was dit met 16 te hoog op het moment. We observeerden elkaars loopstijlen, en deden een bodyscan. Toen we met gesloten ogen ons helemaal concentreerden op onze afzonderlijke lichaamsdelen, sprong er ineens een grote hond tegen mijn vriendin op. We waren in een klap uit onze diepe concentratie. Ik vond het een fijne manier om mijn zondag te beginnen, maar ik hoop dat we de volgende keer niet in een losloopgebied voor honden gaan lopen. Mijn vriendin is inmiddels afgehaakt.

Ik hou jullie op de hoogte!