. Nieuwe Vriendschappen

Kennissenkring en nieuwe vriendschappen

Kennissenkring

Contactnetwerk alleenstaanden/singles

Algemene informatie Kennissenkring / vriendschappen

Vriendschap sluiten en onderhouden

Vrienden maken is een continu proces dat de één beter af gaat dan de ander. We maken het gemakkelijkste vrienden op jonge leeftijd. Omdat we in die periode intensief optrekken met leeftijdgenoten.
Zoals een universiteit aan haar 1e jaar studenten adviseerde: "zorg dat je veel nieuwe mensen ontmoet, het liefst regelmatig. Dit zal je helpen om zo'n eerste jaar nieuwe vriendschappen op te bouwen."
In feite geldt dit natuurlijk voor alle mensen en dus ook voor actieve alleenstaanden en singles die hun kennissen- en vriendenkring willen uitbreiden.
Samen met anderen activiteiten ondernemen. En zo ook maak je tegelijkertijd nieuwe vrienden en vriendinnen.
Maar ook op latere leeftijd kunnen persoonlijke omstandigheden er de oorzaak van zijn dat we weer opnieuw actief op zoek moeten naar nieuwe vrienden.
Denk bijvoorbeeld eens aan situaties als scheiding, overlijden van de partner of verhuizen voor een nieuwe baan.

3 tips om je vriendenkring uit te breiden en te onderhouden.

1- Kies bewust uit de verschillende interessegebieden.

Kies alleen die onderwerpen, waarvoor je zelf echte interesse hebt. Heb je meerdere interessegebieden, aarzel dan niet om ook het andere gebied uit te proberen. Je zult verbaast staan hoe spontaan en gemakkelijk nieuwe contacten verlopen als je interesses deelt.

2- Zie je (nieuwe)vrienden en vriendinnen regelmatig.

Het is altijd handig om, ondanks een drukke baan en/of privéomstandigheden, oog te blijven houden voor een vriendenkring. Spreek regelmatig samen af en zoek een leuke aanleiding of activiteit. Als je werk veel van je vraagt, dan is het toch belangrijk om die reeds gemaakte afspraak met een (nieuwe) vriend of vriendin niet te gemakkelijk af te zeggen, ook al ben je moe.

3- Doe altijd wat leuks samen.

Zorg dus dat je actief bezig bent. In feite is het Kennissenkring sociaal-netwerk hier ook sterk op gericht doordat de deelnemers elkaar uitnodigen voor een activiteit. En dit kun je natuurlijk ook doen door iemand individueel met een e-mail uit te nodigen om samen af te spreken. Voor beiden valt iets te zeggen. Probeer beiden. Plaats eens een uitnodiging op het prikbord, waarop meerder mensen kunnnen reageren en stuur ook eens wat emails aan mensen die je aanspreken en die je in het alleenstaanden-netwerk hebt gevonden door je eigen selectie criteria in te voeren.

Vriendschap en relatie

Kennissenkring is in eerste instantie gericht op het ontwikkelen van nieuwe vriendschappen en geen relatie bureau. Maar het lijkt ons natuurlijk dat er dankzij de vele nieuwe contacten die er ontstaan, ook nieuwe relaties een kans krijgen.
Dit ontwikkeld zich spontaan en op een natuurlijke wijze. Als je de juiste tegenkomt merk je het wel. Je antennes actief gebruiken helpt natuurlijk altijd.

Vrienden en/of vriendinnen

Alle alleenstaande mannen en vrouwen zijn welkom binnen ons sociaal- netwerk. Er zijn deelnemers die een voorkeur hebben voor het afspreken met mannen en/of een vrouwen. Alle deelnemers geven op het aanmeldingsformulier aan of zij kennis willen maken met mannen, vrouwen, mannen en vrouwen.

Vriendinnen netwerk

Vrouwen zoeken vaak andere vrouwen om samen typische vriendinnen activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld samen een dagje naar de stad en ergens spontaan lunchen of een terrasje pikken. Dat is voor alleenstaande - single vrouwen niet anders.
Wil je alleen je vriendinnen netwerk uitbreiden. Gebruik dan hiervoor ons contact-netwerk en maak je voorkeur duidelijk in het aanmeldingsformulier bij het item:

Ik spreek bij voorkeur af met :
O mannen
O vrouwen
O mannen en vrouwen

Vrienden en kennissen

We gebruiken bij Kennissenkring deze termen vaak door elkaar. Maar je kunt ervan uitgaan dat als je mensen regelmatig ontmoet en de gesprekken meer vertrouwelijkheid en diepgang krijgen; kennissen vrienden kunnen worden en bijna nooit andersom.

5 interessegebieden om nieuwe vrienden en vriendinnen te ontmoeten

1- Wandelvrienden

Wandelen is heel populair in Nederland. Meer dan de helft van de Nederlanders wandelt regelmatig meer dan een uur. Het ligt dus voor de hand dat ook binnen het kennissenkring sociaal-netwerk, wandelen een uitgesproken kans is om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

2- Fietsmaatje

Hou je van fietsen en ben je op zoek naar een fietsmaatje, een fietsvriend of fietsvriendin. Dan is aansluiten bij het Kennissenkring alleenstaanden en single contact-netwerk een goede manier om nieuwe contacten te leggen.

Fietsen is binnen het Kennissenkring contact-netwerk populair. Zo'n 63 % van de deelnemers geeft aan van een fietstocht te houden in de vrije tijd. U kunt deze mensen binnen het contact-netwerk direct via telefoon of email te benaderen om samen een fietstochtje af te spreken. Of men vraagt u mee uit om te fietsen.

3- Cultureel vriendenclubje

Het zijn niet allemaal sportieve activiteiten binnen het Kennissenkring contact-netwerk. We geven ook uitgebreid de gelegenheid om iets van je culturele interesses aan te geven en hierop ook andere deelnemers te selecteren.

Zo passeren er regelmatig uitnodigingen op het interne prikbord van individuele deelnemers en groepjes die gezamenlijk een museum te bezoeken.
Het bezoeken van een historische stad is ook bijzonder populair.
Ook zijn er in het verleden leesclubs opgericht.

Filmvrienden

In veel steden is er een speciale cinema club in de plaatselijke bioscoop. Voor de meer culturele film. En bezoekt men als filmvrienden in groepjes de nieuwste films of films binnen "het Filmhuis" circuit.

Even geen aanbod op het prikbord in jouw omgeving? Aarzel dan niet om zelf een oproepje te plaatsen om bijvoorbeeld eens per maand samen af te spreken. Concreet datum, film en plaats noemen draagt zeker bij aan een succesvolle uitnodiging. Vooraf of daarna afspreken in de horeca, verhoogt het onderling contact.

Kunstvrienden

Wat te denken om samen af te spreken in bijvoorbeeld Ootmarsum. Het galerie stadje in Twente. Een hele dag samen optrekken en na-beschouwen in het plaatselijke bruine café. Het is in het verleden meerdere georganiseerd door kunstliefhebbers die waren aangesloten bij ons contact-netwerk.

Muziekliefhebbers

Het Kennissenkring contact netwerk is ook te gebruiken door muziekliefhebbers. Je kunt zowel mensen uitnodigen voor het bezoek aan een concert. Maar er zijn ook oproepjes gedaan die uitnodigen om samen te musiceren.

4- Uit eten met een groep(je) is gezelliger

"O, alleen uit eten is niet gezellig." Dit hoor je alleenstaanden en singles ook vaak zeggen.
Daarom hebben we er binnen het Kennissenkring sociaal-netwerk ook een uitgebreid item van gemaakt.
Naast het uitnodigen van elkaar in een restaurant ontstaan er ook regelmatig nieuwe eetgroepen bij iemand (beurtelings) thuis. Voor beiden valt iets te zeggen en het kan geen kewaad om beide mogelijkheden om nieuwe conracten aan te knopen is uit te proberen.

5-Vakantiemaatje

Ben je op zoek naar vakantiegezelschap, dan kun je hiervoor onze dienstverlening gebruiken.
Reisgenoten voor iedere vakantie voorkeur
Je moet natuurlijk een gemeenschappelijk idee hebben over wat voor soort vakantie je gaat houden. Bij aanmelding geeft iedere Kennissenkring deelnemer daarom z'n eigen voorkeur weer. Zodat een eerste selectie snel is gemaakt.

Reizen (je eigen weg zoeken en plannen) voorkeur Kennissenkring deelnemers 43%
vakantie actief voorkeur 44%
vakantie zon voorkeur 28%
thema vakantie voorkeur 21%


Kies je vakantiemaatje op basis van iemands individuele voorkeur en criteria als leeftijd, man/vrouw heb je een mooie start om verder te praten over een gezamenlijke vakantie. En kun je samen kennis maken om er zeker van te zijn dat de juiste click aanwezig is.
Door de selectie van een vakantiepartner vergroot je de vrijheid en mogelijkheden in je vakantiekeuze. Je bent niet meer afhankelijk van een groepsvakantie.

Gratis oproep reisgenoot

Wie nog meer vaart wil zetten achter het zoeken van een vakantiemaatje, kan een gratis oproepje plaatsen op het online Prikbord voor deelnemers. Dit werkt ook goed voor een speciale vakantie als een verre bestemming, wintersport, of overwinteren in Spanje.


groep mensen kennissenkring op de antiek markt