Kennissenkring wandeltips

Kennissenkring

Contactnetwerk alleenstaanden/singles

Tips Kennissenkring / samen wandelen

Samen Wandelen via het kennissenkring netwerk

Ons contact netwerk biedt aan jou volop mogelijkheden om met andere wandelaars in contact te komen.

Op deze pagina staan een aantal tips op dit gebied.

We geven aan hoe je ons sociaal alleenstaanden netwerk hiervoor het beste kunt gebruiken, aangepast aan jouw wensen.

Natuurlijk is wandelen niet alleen een ding van alleenstaanden, maar wel een mooi interessegebied om andere alleenstaanden te ontmoeten.


Kennissenkring deelnemers wandelen aan het strand bij Vlissingen

Wandelen is populair

Wandelen is ook binnen het Kennissenkring netwerk populair. Zo'n 84 % van de deelnemers geeft aan van een wandeling te houden in de vrije tijd.
Wandelen kan met een wandelgroep of met een paar wandelvrienden. Vaak in een wisselende samenstelling maar er zijn ook deelnemers die vaak met dezelfde mensen op pad gaan.

Al vanaf de oprichting van ons alleenstaanden netwerk, meer dan 25 jaar geleden, zijn er wandelingen georganiseerd. In het begin organiseerde Kennissenkring deze zelf. Maar het is in de loop van de tijd veel praktischer en efficiënter gebleken om dit als deelnemers zelf ter hand te nemen.

Er zijn tegenwoordig prachtige websites van onder andere Staatbos Beheer en Natuurmonumenten waarop je in iedere regio wandelingen kunt vinden. Veelal met de parkeerplaats en horecagelegenheid erbij om samen af te spreken.

Wat je nodig hebt zijn de mensen om mee af te spreken. En dan komt ons sociaal netwerk in beeld.

Netwerk als Wandelpool

Sluit je aan en geef op het inschrijfformulier aan dat jij van wandelen houdt, door het item wandelen aan te vinken. Vanaf dat moment maak jij deel uit van een wandelpool van honderden mensen. Die net als jij alleenstaand zijn en van wandelen houden. Een prachtige manier lijkt ons om hier volop gebruik van te maken heel veel nieuwe contacten op te doen.

Onze deelnemers publiceren vaak ook hun voorgenomen wandeling op het prikbord. Voorzien van website-adressen om je te kunnen voorbereiden. Ook deze service werkt goed voor onze netwerk deelnemers.


gekleurde huisje tijdens strandwandeling Kennissenkring netwerk.

Hoe vind ik een wandelmaatje (de individuele benadering)

Hou je van wandelen, maar niet zo van groepen, dan is aansluiten bij een Kennissenkring contactnetwerk voor alleenstaanden - singles ook een goede manier om een nieuw wandelmaatje te vinden. Om er met z'n tweeën of met een paar mensen regelmatig op uit te trekken.

stap 1: Selecteren kandidaten

Je sluit je aan en selecteert in het Kennissenkring-netwerk wat mensen op het keuze-item wandelen. Let op regio, leeftijd en interesses en wat je nog meer belangrijk vindt.

stap 2: Email versturen

Maak een short list van een aantal mensen en benader deze.

stap 3: Maak het persoonlijk en zorg voor inhoud.

Een eerste contact email kun je het beste een beetje zorgvuldig samenstellen. Zodat deze persoonlijk overkomt en voldoende aanleiding geeft om serieus op te reageren.

*Gebruik in iedere email de voornaam van de betrokkene.
*Geef aan dat je de geadresseerde hebt gevonden via het Kennissenkring netwerk en hebt gezien dat hij/zij van wandelen houdt.
*Vertel dat het je leuk lijkt om samen een wandeling te maken.
*Vertel iets over je eigen wandel ervaringen en wat soort wandelingen je maakt. En welke wandelingen nog op je verlanglijstje staan.
*Vraag naar de wandelervaring van de geadresseerde.
*Nodig de betrokkene uit om te reageren en eventueel suggesties te doen voor een datum en/of een bepaalde wandeling.
*Geef aan of je 1 of meerdere personen hebt/gaat benaderen. En wat zijn haar voorkeur voor het aantal deelnemers is.
*Vergeet niet je mail-box naar verzending dagelijks te checken en reageer altijd vlot op ontvangen reacties.

Voorbeeld email

Het ziet er als opsomming misschien wat ingewikkeld uit. Daarom doen we er als tip een (voorbeeld) email bij (kun je geheel of gedeeltelijk gebruiken).

Hallo Karin

Ik zag jouw visitekaartje in het Kennissenkring netwerk, waarbij we allebei zijn aangesloten.

Ik zie dat jij ook wandelt net als ik.

Wellicht kunnen we er binnenkort samen een keer op uit gaan.

Ik zelf maak heel graag wandelingen in bosrijke gebieden en zomers wissel ik dit vaak af met een strandwandeling. Vind het leuk om een wandeling af te sluiten met een hapje en een drankje als dit mogelijk is. Zou graag nog een stukje op de .....heide gaan wandelen.

Wat voor wandelingen maak jij zoal? Ben ook benieuwd welke wandelingen nog op jouw wensenlijstje staan.

Ik ben nog een aantal mensen aan het benaderen, wellicht krijg ik 3 a 4 mensen bij elkaar. Met z'n tweeën wandelen vind ik ook okay.

Okay Karin, dit was het even, ben benieuwd naar je email.

Met vriendelijke Groet,
......


Wandelgroepen

Wandelgroepen kunnen hun wandelingen aankondigen in het online Prikbord. Deze bevindt zich achter de inlog mogelijkheid en alleen bereikbaar voor Kennissenkring deelnemers.

Je kunt je bij zo'n wandelgroep(je) aansluiten op het moment dat men weer een wandeling bekend maken op het prikbord.

Nieuwe wandelgroep starten door mailing

Is er bij jou in de buurt (even) geen wandelgroep waar je bij aan kunt sluiten; dan kun ook je eigen wandelgroep starten met behulp van ons contact-netwerk.

*stap 1: Netwerk selectie:

Zoek op wandelen: Stel de zoekfunctie in met wandelen als interessegebied. Je ziet dan een hele lijst.

stap 2: Selecteren op regio

*Stel de provincie in. Je kunt verder selecteren door ook de provincie in te stellen. En wie wil kan daarna ook nog op bijvoorbeeld leeftijd selecteren.

stap 3: Email opstellen en versturen

*Stuur een persoonlijke email. De zo ontstane groep mensen kun je gericht door middel van een email benaderen.

stap 4: Persoonlijk maken

*Maak de email persoonlijk: Verstuur iedere email apart met de voornaam van de betrokkene als aanhef of begin je email. Of stuur de email als bcc met in de aanhef alle voornamen van de groep mensen die je gaat uitnodigen.

Stel in deze email een wandeling voor met een concrete datum en ontmoetingsplaats. Je start gewoon met de mensen die hebben gereageerd. De ervaring leert dat de meeste groepje daarna nog volop groeien en wisselen van samenstelling, tot er een vaste kern is gevormd.

Je kunt je wandelgroep verder versterken met een oproep op het prikbord. We hebben een speciaal email formulier achter de inlog, waarop je gemakkelijk een dergelijk uitnodiging in elkaar zet.

Zo zijn er al heel veel nieuwe wandelgroepjes ontstaan en trekken jaren met elkaar op. Er zijn zelfs een aantal gevallen bekend waarbij Kennissenkring wandelgroepen zelfstandig verder gingen als zelfstandige wandelclub.

Nieuwe wandelgroep beginnen "met een vliegende start"

Heb je even geen zin om een e-mailing in elkaar te zetten, dan hebben we nog een andere methode als tip die goed kan werken.

*Plan voor jezelf een aantal wandelingen die je toch al van plan was om te maken.
*Maak elke keer een week voor je gaat wandelen een berichtje aan op het prikbord, met bijvoorbeeld de volgende tekst:


voorbeeld email:

Wandelen met Gerrit

Hallo wandelaars van Kennissenkring.
Ik heb me onlangs ingeschreven en ben nog op zoek naar een aantal wandelmaatjes in de regio .......
Ik ga op zondag ....... wandelen op de ....berg wandelpad. Wie heeft er zin om mee te wandelen. Een wandeling van zo'n ..... uur, .... km. Door een afwisselend landschap van bos en heide. Er is horeca aan het einde van de route.
Stuur me even een berichtje als je mee gaat, dan geef ik je het startpunt en de starttijd aan je door. Tot mails,
Gerrit uit ......email:.............


Als je wilt kun je de kop wat speels maken met bijvoorbeeld: Wandelen met Gerrit.

Zo plan je je eigen wandelingen en maak je het succes niet afhankelijk of je wel of niet direkt een grote groepje wandelaars bijeen krijgt.

Later kun je altijd besluiten om de planning wat meer aan het groepje over te laten.
Vaak moeten wandelgroepen de tijd hebben om te groeien.
Vaak ook blijven ze wat los-vast van samenstelling met een vaste kern van mensen.
Soms ontstaat er een echt clubgevoel en blijft de groep jaren bijeen in dezelfde samenstelling.

Nieuwe Wandelvrienden

Collega wandelaars uit wandelgroepjes of die jij individueel hebt benaderd worden gemakkelijk wandelvrienden.

Je zult verbaast zijn hoe snel tijdens het wandelen nieuwe vriendschappen ontstaan. Je bent samen lekker ontspannen bezig en hebt een reden om elkaar wat regelmatiger te ontmoeten.

Al snel blijkt dat je naast het wandelen ook andere interesses deelt. Of dat je het prettig vindt om met iemand wat verder door te praten op onderwerpen die je beiden aan het hart gaan.

Kortom wandelen biedt volop de gelegenheid om nieuwe vriendschappen te ontwikkelen en je vrienden en vriendinnenlijstje voor bijvoorbeeld een kerstgroet uit te breiden en elkaar ook buiten het wandelen te ontmoeten.

Stadswandelingen

Is de natuur niet zo jouw ding, maar wandel je wel graag buiten, dan is het samen met iemand afspreken voor een leuke stadswandeling wellicht een tip. Het kennissenkring sociaal contact-netwerk is hier geknipt voor. Selecteer het netwerk op mensen die willen wandelen en die van historische steden houden. En je hebt de mensen gevonden die je een plezier doet met een stadswandeling. Even e-mailen en een stad selecteren en je hebt weer een leuk uitstapje en tegelijkertijd gezelschap.

Blogger gevraagd

We zoeken nog een wandelaar m/v, die het leuk vindt om z'n wandelervaringen regelmatig met ons te delen op deze site. Iets voor jou. Een blogger betaalt bij ons geen contributie.

REAGEER!

Je kunt reageren op het onderwerp samen wandelen via ons contactformulier.

Wellicht heb je zelf nog tips, om via wandelen nieuwe mensen te ontmoeten. Commercieel getinte tips plaatsen we indien geschikt graag als sponsor bijdrage tegen een kleine vergoeding.